torstai 11. heinäkuuta 2013

Ihana, ihana rosmariini!

Kuvassa Suvin perhetutun pihalla kasvava puolitoistametriä korkea (!) rosmariinipensas.


Kaikki tunnistavat ihanan rosmariinin eteerisen öljyn tuoksun. Tuoksun lisäksi öljyä käytetään iho-ongelmien hoitamiseen ja se onkin aivan ykkössuosikki aknesta tai ihottumasta kärsiville. Rosmariinin eteerinen öljy on myös hyvä lisä tummahiuksisten shampoopaloissa.

Rosmariinin eteerisen öljyn lisäksi kasvista saadaan myös toista, mutta vähemmän tunnettua saippuassa hyödyllistä ainesosaa. Rosmariiniuute sisältää lukuisia antioksidantteja, joista yksi on erittäin voimakas karnosiinihappo. Se virkistää ja stimuloi verenkiertoa sekä sisäisesti nautittuna joidenkin tutkimusten mukaan auttaa tekemään tehottomaksi syöpää aiheuttavia karsinogeenejä. Rosmariiniuutetta on käytetty perinteisesti ruoka-aineissa säilöntäaineena sekä yrttilääketieteessä vatsavaivoihin ja iho-ongelmiin. Saippuassa käytettynä se auttaa erityisesti pienten tulehtuneiden naarmujen ja hyönteisten pistojen hoitoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti