tiistai 12. kesäkuuta 2012

Saponinan tarina: Miten kaikki alkoi?Monet ovat kyselleet, että mistä saimme alun perin idean alkaa valmistaa saippuoita. Olen itse erittäin allerginen ja pari vuotta sitten olin tilanteessa, etten pystynyt käyttämään enää mitään kaupan shampoita enkä käytännössä mitään kosmetiikkaa.  Ihoni kutisi niin kovasti etten saanut öisin nukuttua vaan jouduin heräilemään ja rasvailemaan parin tunnin välein.  Eräänä yönä päätin, että minun on löydettävä tilanteeseen jokin ratkaisu, sillä en enää jaksanut valvoa.

Seuraavana aamuna aloinkin etsiä tietoa siitä, miten voisin itse valmistaa ihonhoitoon tarvittavat aineet. Näin voisin olla varma mitä ihonhoitotuotteeni sisältävät ja voisin siten paremmin saada selville ne aineet, jotka aiheuttivat allergiaa. Ensin etsi tietoa erilaisilta kansainvälisiltä keskustelupalstoilta, mutta sitten tajusin, että minullahan on paljon parempikin tietolähde. Siskoni Suvi oli väitellyt synteettisestä kemiasta ja työskenteli silloin lääkeainekemian tutkimuksen parissa. Sain häneltä yksityiskohtaiset ohjeet saippuanvalmistuksesta ja hyvistä laboratoriokäytännöistä.

Tein ensimmäiset kokeilut äitini kanssa, mutta saippuoista tuli niin epämääräisen näköisiä, etten uskaltanut kokeilla niitä itse. Lähetinkin ne ystävällisesti ”koekaniinilleni” Suville kokeiltavaksi ja vasta sitten kun häneltä tuli viesti, että saippuat ovat ihan ok, uskalsin kokeilla niitä itse :) Yllä olevassa kuvassa on yksi alkuvaiheen kokeiluistani, jossa olen testailin eri savilaatujen vaikutusta saippuan väriin.


Ihastuin käsintehtyihin saippuoihin heti ensi kertaa niitä kokeiltuani. Ei ole liioiteltua sanoa, että ne muuttivat elämänlaatuani huomattavasti, sillä iho-ongelmani katosivat täysin! En ollut edes tajunnut miten paljon loppujen lopuksi ihottumat ja jatkuva kutina olivat vaikuttaneet jokapäiväiseen elämääni.

2 kommenttia:

  1. olen nyt käyttänyt saippuoitanne, ja vaikken ole allerginen muulle kuin vuoristomajan pistäville öttiäisille, olen ollut hyvin tyytyväinen tuotteisiinne. Suosittelen.

    VastaaPoista