tiistai 22. toukokuuta 2012

Vieraita

Meillä kävi reilu viikko sitten vieraita: Heidi perheineen.
Ohjelmassa oli turisteeraamisen ja syömisen  lisäksi muun muassa:

 Veden hakua lähteeltä Algheron ja Bosan välillä kulkevalta kuvankauniilta rantatieltä. Tällä reissulla eksyimme kera kahden navigaattorin (jotka opastivat kumpikin eri suuntiin) keskelle vuoristoa, komeat maisemat ja lapsilla armoton matkapahoinvointi. Mitä tästä opimme: Aja vain tuttua reittiä varsinkin, jos olet alueella missä ei ole kännykässä kenttää. ;-)

 Nahan kärtsäämistä rannalla. Kuvassa on Pelosan ranta Stintinossa, taustalla näkyy Asinaran saari. Asinara on nykyään luonnonpuisto, mutta 80-luvulle asti saarella toimi vankila vaarallisiksi luokitelluille vangeille. Kukaan ei tiettävästi ole päässyt koskaan Asinaralta pakoon.

  Rantaelämän jälkeen tarvittiinkin sitten tätä;

 eli anopin Aloe Veraa palaneen ihon rauhoittamiseen. Ensin leikataan lehden piikikkäät sivut pois, ja sitten lehti kahtia.

Lehden sisällä olevaan mehukasta "geeliä" Hierotaan punoittavalle iholle. Ah, mikä helpotus! Rakoille asti palaneille turisteille sen sijaan annettiin apteekin kortisoni/antibioottirasvaa, Aloe Vera nimittäin kirvelee rikkinäisellä iholla.

3 kommenttia:

  1. Samalla Stintinon rannalla pari kesàà sitten! Ettà oli kaunista. Juuri on asiaa aloe verasta Occhio alla spesa -telkkuohjelmassa. Erinomainen luonnon anti.

    VastaaPoista
  2. Stintinon rannalla on vielä nyt toulokuussa mukavan väljää, ja maisemista saa nauttia ilman ruuhkaa (hiekkaa oli tänä vuonna kyllä todella vähän). Minulta taisi mennä Occhio alla spesa jo ohi? Olisi ollut kiva nähdä mitä Aloesta sanotaan!

    VastaaPoista
  3. Olimme Stintinossa kesàkuun alussa, emmekà paremmin tòrmànneet ns turismiin. Rakastuimme saareen molemmat. Ohjelmassa joku dottoressa kehui ja nàytti, miten aloe vera on kaiken kaunistava/parantava luonnon rohto, mutta senhàn sinà jo tiedàtkin.

    VastaaPoista