maanantai 16. tammikuuta 2012

Laventeli! - Lavanda!


Ihanat perinteiset liinavaatekaapin tuoksupussit ovat jo pitkään olleet salainen intohimoni. Suvi on tehnyt minulle niitä toinen toistaan kauniimmin ristipistoin koristeltuina. Sisällä niissä tietysti kuivattua laventelia. Sen ihanasta kukkaisen yrttisestä tuoksusta tulevat mieleen mummolan saunasaippuat ja etelän lomamatkat.

I deliziosi sacchetti profumati per la biancheria sono già da tanto tempo la mia passione segreta. Suvi me ne ha fatto uno più bello dell’altro a punto croce, ovviamente riempiti di fiori di lavanda. Il profumo floreale e speziato della lavanda mi fa pensare ai saponi per la sauna della nonna e alle vacanze al sud.


Pidän itse laventelista erityisesti sen tuoksun vuoksi, mutta sitä on käytetty saippuoiden ja tuoksukylpyjen lisäksi myös lääkinnässä ja aromaterapiassa useiden vuosisatojen ajan. Laventelilla kuten muillakin eteerisillä öljyillä sanotaan olevan useita erilaisia vaikutuksia: sen sanotaan vähentävän stressiä, poistavan kipuja sekä rauhoittavan vaikutuksen vuoksi sopivan myös unilääkkeeksi. Eteerisillä öljyillä väitetään usein olevan niin moninaisia vaikutuksia, että nousee epäilys onko kaikki vain keksittyä.

A me la lavanda piace soprattutto per il profumo, però, a parte che per i prodotti per il bagno, è stata usata per secoli nell’aromaterapia e nella medicina. Alla lavanda, come a tanti altri oli essenziali, vengono attribuite moltissime proprietà medicinali diverse, tanto che ci si può porre il dubbio se siano solo inventate oppure reali.Laventelin vaikutuksista on kuitenkin olemassa myös tieteellisiä tutkimuksia. Täällä ja täällä on englanninkielinen artikkeli, jossa esitellään aiheesta tehtyjä tutkimuksia. Niissä on todettu laventelin eteerisen öljyn parantavan hengitettynä syvän unen laatua sekä aikuisilla että pienillä lapsilla. (Taidankin siirtää tuoksupussukkani lasten sänkyihin ;)). Laventelin on todettu vähentävän myös stressiä ja ahdistuneisuutta. Sen sijaan laventelin tehokkuus kipulääkkeenä on vielä vahvistamatta.

Ei olekaan mikään ihme, että laventelisaippua on yksi suosituimpia tuotteitamme!

P.s. Muistithan osallistua arvontaamme.

Per quanto riguarda la lavanda, per alcuni usi esistono anche studi scientifici documentati. Qui e Qui trovi un articolo che parla degli studi sulla lavanda. Questi studi dimostrano che l’olio essenziale di lavanda, per inalazione, migliora la qualità del sonno profondo sia negli adulti che nei bambini. (Mi sa che trasferirò i miei sacchetti profumati nei letti dei miei bambini). È stato anche dimostrato che la lavanda riduce lo stress e l’ansia. invece le proprietà analgesiche della lavanda non sono ancora state confermate.

Non mi sorprende quindi che il sapone alla lavanda sia uno dei nostri prodotti più popolari!

P.s. Ti sei ricordata di partecipare alla nostra lotteria?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti