torstai 25. elokuuta 2011

Saippuapussukka - Sacchetto per il sapone



SUOMI
Olette varmaan huomanneet nettikaupassamme olevan paketin tee se itse huovutetuille saippuoille. Huovutetun saippuan ideana on, että saippuan ympärillä oleva huopa toimii pesukintaana.

Elohopea kipuaa nyt täällä sardiniassa reilusti kolmenkympin yläpuolelle päivittäin, joten villainen pesukinnas ei hirveästi houkuta. Teinkin eilen illan viileydessä itselleni korvaavan tuotteen, eli virkatun pussukan saippuan ympärille ihanasta 100% maissilangasta Teetee Poppari. Aikaa pussukkaan meni varmaan muutama tunti (lapsia samalla palvellen), ja lankaa vajaa kolmannes yhdestä kerästä.

Pussukka on tehty kokonaan kiinteillä silmukoilla (antamaan ryhtiä) ja pylväillä (hieman reikäisempi jotta saippua ja vesi pääsevät paremmin kosketuksiin). Mallina käytin biologista oliivisaippuan palaa.
Lisään ohjeen lähiaikoina.


ITALIANO
Avrete probabilmente notato il kit per il sapone “fai da te” nel feltro che abbiamo nel nostro negozio online. L’idea del sapone nel feltro è che il feltro poi funziona come spugna per la doccia.

In questo periodo qui in Sardegna il termometro sale oltre i 30 gradi tutti i giorni, quindi una spugna in lana non mi sembra una soluzione molto attraente per lavarsi. Infatti ieri sera ho fatto per me un “prodotto sostitutivo”, ovvero un sacchetto in uncinetto, fatto da una fibra meravigliosa di 100% mais. Ci ho messo forse un paio di ore a completare il sacchetto (nello stesso tempo badavo ai miei figli), e della lana avrò usato meno di un terzo di un gomitolo da 50gr.

Il sacchetto è stato realizzato interamente in maglie basse (per dare più forma) e maglie alte (per facilitare il passaggio dell’acqua). Come modello per le misure ho usato un sapone biologico all’olio di oliva.
Metterò le istruzioni per realizzare il sacchetto sul blog a breve.

tiistai 16. elokuuta 2011

Luonnollisesti keltaista - Naturalmente giallo

Koska saippuamme eivät sisällä mitään synteettisiä ainesosia, myös saippuoiden värit tulevat suoraan luonnosta. Värivalikoima luonnonvärejä käytettäessä on toki suppeampi ja värit jäävät synteettisiä värejä haaleammiksi, mutta vaihtoehtoja on silti runsaasti. Tässä muutamia esimerkkejä, miten me olemme värjänneet saippuoitamme keltaiseksi luonnonmateriaaleilla:

Poiché i nostri saponi non contengono nessun tipo di ingredienti sintetici, anche i colori dei saponi vengono dalla natura. Usando i coloranti naturali la selezione dei colori è ovviamente ristretta, e i colori sono più spenti che con i coloranti sintetici. Anche così, però, c’è molta varietà.

CITRUS saippuan väri tulee beetakaroteenista, joka on luonnon lähteestä. (Beetakaroteenista on olemassa myös halvempi synteettinen versio, mutta käytämme itse luonnollista versiota.) Beetakaroteenilla on keltaisen värin lisäksi muita mahtavia ominaisuuksia! Se on voimakas antioksidantti ja auttaa siten saippuaa säilymään pidempään. Lisäksi se auttaa ihosolukkoa uudistumaan.

Il colore del sapone CITRUS viene dal betacarotene, da una fonte naturale (c’è anche il betacarotene sintetico che costa di meno, ma noi usiamo il betacarotene estratto da fonti naturali). A parte il colore giallo, il betacarotene ha anche altre proprietà fantastiche. È un antiossidante forte e quindi aiuta a preservare il sapone più a lungo. Inoltre aiuta ancheil rinnovamento delle cellule epiteliali.


MENTALIPTON vaalea keltainen väri tulee sen sisältämistä eteerisistä öljyistä: piparmintusta ja eukalyptuksesta. Saippua ei sisällä mitään muita väriaineita!

Il colore giallo pallido del MENTALIPTO viene dagli oli essenziali presenti nel sapone: Menta ed eucalipto. Questo sapone non contiene nessun altro tipo di colorante!


BERGAMOTTO saippuan sinapinkeltainen kuvio on tehty keltaisella savella. Savi poistaa iholta epäpuhtauksia, toksiineja ja kuollutta ihosolukkoa. Keltainen savi on mineraalirikasta ja hellävaraista. Se sopii hyvin ärtyneelle ja herkälle iholle.

Il disegno giallo senape del BERGAMOTTO è fatto con argilla gialla. L’argilla rimuove impurità, tossine e la pelle morta. L’argilla gialla è ricca di minerali e gentile sulla pelle .È adatta anche alla pelle sensibile e irritata.


BEE HAPPY saippuan väri tulee nimensä mukaisesti mehiläisvahasta. Se kosteuttaa tehokkaasti, hillitsee ihon kutinaa jättäen ihon ihanan pehmeäksi. Mehiläisvahasaippua on tulossa takaisin valikoimiimme syksyn aikana.

Il colore del sapone BEE HAPPY viene, come indica il nome, dalla cera alba, ovvero la cera d’api. La cera d’api idrata efficacemente, funziona come lenitivo contro il prurito e lascia la pelle meravigliosamente morbida.


Näissä saippuoissa keltainen on peräisin mehiläisvahan ja keltaisen saven yhdistelmästä. Saippua sisältää merisuolaa, joka saa värit näyttämään raikkaammilta kuin muuten. Tämä saippua oli yksittäinen erä, sitä ei ole tällä hetkellä saatavissa nettikaupastamme.

In questi saponi il giallo proviene dalla combinazione di cera d’api e argilla gialla. Il sapone contiene sale marino, che rende più fresca l’apparenza dei colori rispetto ai nostri saponi tradizionali. Questo sapone era parte di un lotto unico, ora non più disponibile nel nostro negozio online.



lauantai 13. elokuuta 2011

Rhassoul


SUOMI
 
Olette ehkä huomanneet kaupassamme olevan uuden Rhassoul-saippuan, ja ihmetelleet mitä Rhassoul on.
Marokkolainen kosmeettinen Rhassoul-savi on tunnettu kosmetiikassa jo yli 1400 vuoden ajalta. Sitä on käytetty sekä saippuana, shampoona kuin yleisenä ihonhoitoaineena. Terapeuttisten ominaisuuksiensa ansiosta Rhassoul on yhä edelleen käytössä maailman hienoimmissa kylpylöissä. Rhassoul-savea louhitaan ainoastaan Marokossa, Atlas-vuorilla. Vastalouhittuna Rhassoul-savi näyttää saippuan kaltaiselta ruskealta sileältä savelta, joka ulkonäöltään on kökkäremäista, hieman kuin kiviä. Jalostuksen ja hienontamisen jälkeen Rhassoul on silkkisen tuntuista ja sileää savea. Rhassoul-savella on monta eri käyttötarkoistusta. Rhassoul-savi on hyvin imukykyistä ja onkin muita kosmeettisia savia tehokkaampi ihon puhdistuksessa ja yleisessä hoidossa. Rhassoul-savea voidaan käyttää saippuana, ihonhoitonaamiona ja shampoona erinomaisin tuloksin. Rhassoul savi sisältää suuria pitoisuuksia magnesiumia, piin oksideita, kaliumia ja kalkkia, jotka tekevät siitä erityisen tehokkaan ihon puhdistuksessa ja hoidossa. Rhassoul-savella on suuri adsorptio- ja absorptiokyky johtuen sen korkeasta ioninvaihtokyvystä. Nimenomaan tämä korkea adsorptio- ja absorptiokyky antavat sille sen upeat ihonhoito-ominaisuudet. Rhassoul-saven käyttöä ihon hoidossa on arvioitu USA:ssa kliinisillä tutkimuksilla, joissa tulokseksi saatiin seuraavaa: 


•Vähentää ihon kuivuutta
•vähentää hilseilyä
•Lisää ihon kirkkautta
•Parantaa ihon elastisuutta ja kimmoisuutta
•Parantaa ihon rakennetta
•poistaa öljyä ihon pinnalta, sekä ihohuokosten sisältä ja ympäriltä.
•Poistaa kuollutta ihosolukkoa tehden ihosta sileämmän.

Piakkoin Rhassoul-saippuamme saa kaverikseen myös rhassoul-shampoopalan!

ITALIANO

Magari avete notato nel nostro negozio online il sapone nuovo, Rhassoul, e avete pensato: "che cosa sarà l'argilla rhassoul?"
L’argilla cosmetica marocchina nota come Rhassoul è usata da oltre 1400 anni come sapone, shampoo e balsamo per la pelle, e al momento è utilizzata dalle migliori spa in giro per il mondo grazie ai propri benefici terapeutici. Si trova soltanto nelle miniere della catena montuosa dell’Atlante (Marocco dell’Est). Appena estratta, l’argilla Rhassoul appare come un’argilla liscia, marrone e simile a sapone, in grumi di aspetto roccioso. Dopo la raffinazione e la polverizzazione, il prodotto finale è una creta liscia quasi come la seta. Poiché Rhassoul può avere una varietà di applicazioni professionali, è un prodotto aggiuntivo per i trattamenti dei centri di bellezza dal valore inestimabile. Lo straordinario potere assorbente la rende più efficace di altre crete per la pulizia, la detossificazione e il trattamento generale della pelle. Può essere usata come sapone, balsamo per la pelle, shampoo o maschera per il corpo o il viso con risultati eccellenti per quanto riguarda la pulizia della pelle. Poiché Rhassoul contiene alte percentuali di silice e magnesio, insieme a potassio e calcio, Rhassoul è particolarmente efficace. Le proprietà più strabilianti dell’argilla Rhassoul nella cura della pelle sono legate alla capacità di assorbimento ed adsorbimento dovute all’alto livello di scambio ionico. Studi clinici, condotti in USA per valutare l’efficacia di Rhassoul nel trattamento di problemi della pelle, hanno prodotto i seguenti risultati:

•Riduce la secchezza
•Riduce lo sfaldamento
•Migliora la lucentezza della pelle
•Migliora la tenuta e l’elasticità della pelle
•Migliora la consistenza della pelle
•Rimuove l’olio superficiale e quello interno ed intorno ai comedoni
•Rimuove gli strati di pelle morta, col risultato di una superficie epidermica più liscia

A breve il nostro sapone Rhassoul sarà accompagnato da uno shampoo solido con argilla Rhassoul!

lauantai 6. elokuuta 2011

Arvonta! Lotteria!


SUOMI

Saimme idean arvontaan MansikkaMuksun blogista. Käykäähän kurkkaamassa, sieltä löytyy aivan ihania pipoja.

Meidän arvontamme on seuraavanlainen. Arvomme kaikkien osallistuneiden mahtavan paketillisen parhaita saippuoitamme. Arvonta suoritetaan 31.8.2011.

Säännöt:

Arvonnassamme on mahdollisuus saada kolme arpaa:


Osallistu arvontaan lisäämällä alle kommentti, jossa kerrot, monellako arvalla osallistut. Kerro myös, mitä saippuoita toivoisit pakettiisi jos voitat.

ITALIANO
Lotteria!
L’idea di fare una lotteria ci è stata data dal blog di MansikkaMuksu. Andate a vedere il sito: ci sono dei cappellini meravigliosi per i bambini.

Nella nostra lotteria il premio, sorteggiato fra tutti i partecipanti, è una confezione dei nostri saponi. Il vincitore viene sorteggiato il 31.8.2011.

Le regole della lotteria:
Puoi partecipare alla lotteria con un massimo di 3 biglietti:
  • il primo biglietto: diventi il nostro fan su fb.
  • il secondo biglietto: vai a visitare il nostro negozio online.
  • terzo biglietto: diventi un lettore del nostro blog.

Puoi partecipare alla lotteria lasciando qui un commento dove ci dici con quanti biglietti partecipi alla lotteria. Facci anche sapere quali saponi preferiresti ricevere se vinci.

torstai 4. elokuuta 2011

Ihmeellinen Ihana teepuuöljy - Il meraviglioso olio di tea tree




SUOMI
Monesti eteeristen öljyjen vaikutuksista lukiessa tulee mieleen että mikä tahansa öljy näyttää parantavan aivan minkä tahansa vaivan. Listat öljyjen hyvistä vaikutuksista ovat usein pitkiä, ja käyttötarkoitukset moninaisia. Teepuuöljyn tapauksessakin käyttötarkoistuksia on listattu A.sta Ö:hön, mutta, toisin kuin useimpien eteeristen öljyjen tapauksessa,teepuun käytöstä muutamien iho-ongelmien hoidossa löytyy myös tieteellisiä tutkimuksia. Moni meistäkin tuntee teepuun antifungaalisen ja antibakteerisen vaikutuksen, sillä teepuu on tuttu kaikille, jotka ovat jossain vaiheessa kärsineet sienitulehduksista. Siinä missä perinteiset sienilääkkeet usein epäonnistuvat, teepuu on avuksi. Teepuun käytöstä aknen hoidossa on myös tieteellisiä todisteita, ja teepuu onkin käytössä lievän ja keskivaikean aknen hoidossa. Teepuu myös lieventää ihotulehdusten oireita, ja onpa teepuuöljyn todettu myös jossain määrin vähentävän MRSA bakteerin kasvua iholla ja limakalvoilla. Teepuu laventelin kanssa käytettynä on hyvä myös niinkin arkisessa hommassa kuin päätäiden hävittämisessä.

Toinen mielenkiintoinen aine mitä ei monestakaan saippuasta löydy, on aktiivihiili. Aktiivihiili toimii saippuassa samalla tavalla kuin ruoansulatuskanavassa tai vaikkapa tuulettimien suodattimissa: se sitoo kemikaaleja ja epäpuhtauksia. Aktiivihiili saippuan vaahdossa sitoo itsensä useimmat iholla olevat epäpuhtaudet ja saasteet, ja aktiivihiilen pienenpienet hiukkaset puhdistavat myös ihohuokoset tehokkaasti.


Halusimme tehdä saippuan iho-ongelmistra kärsiville, ja niinpä päätimme yhdistää teepuuöljyn ja aktiivihiilen ominaisuudet yhteen ja samaan saippuaan, käyttäen siinä lisäksi ihoa rauhoittavia ja ksotetuttavia öljyjä. Näin syntyi TEA TREE, teepuun tuoksuinen hiilenmusta saippua joka on erinomainen sekä suihkussa että kasvosaippuana, tai vaikkapa salikassissa yleisissä suihkuissa käytettäväksi.

ITALIANO
Molte volte quando stai leggendo quali siano le applicazioni e gli usi degli oli essenziali, ti può venire in mente che qualsiasi olio possa funzionare contro tutti i possibili mali e problemi. La lista delle proprietà buone è lunga e variata per ogni olio. Anche nel caso dell’olio essenziale di Tea Tree puoi trovare una lista dei possibili usi che va dalla A alla Z. Però, a differenza di altri oli, nel caso dell’olio essenziale di tea tree esistono anche prove scientifiche sulla efficacia per alcuni usi contro i problemi della pelle. Molti di noi conoscono la proprietà antimicotica dell’olio di tea tree, perché l’olio di tea tree è noto a tutti coloro che hanno mai sofferto del piede d’atleta: dove le medicine tradizionali non riescono a far fuori l’odioso fungo, l’olio di tea tree è invece di aiuto. Ci sono anche prove scientifiche sull’uso del tea tree per curare l’acne durante l’adolescenza, e prodotti a base di olio di tea tree sono utilizzati contro lievi e moderati casi di acne. L’olio di tea tree dà sollievo anche a chi soffre di infiammazioni della cute, e l’olio di tea tree è addirittura efficace contro la colonizzazione di MRSA sulla pelle e le mucose. L’olio di tea tree, usato insieme con l’olio di lavanda, è efficace anche contro una seccatura come i pidocchi.

Un altro ingrediente interessante che non si vede tanto spesso nei saponi è il carbone attivo. Il carbone attivo funziona nel sapone nello stesso modo che nell’intestino o per esempio nei filtri delle cappe; il carbone attivo adsorbe gli agenti chimici e impurità. Il carbone attivo presente nella schiuma del sapone adsorbe maggior parte delle impurità presenti sulla pelle e le microscopiche particelle di carbone attivo puliscono anche i pori efficacemente e in profondità.

Noi volevamo fare un sapone per le persone che soffrono di problemi della pelle, e quindi abbiamo deciso di combinare le buone proprietà dell’olio di tea tree e del carbone attivo in un unico sapone, aggiungendoci oli che calmano e idratano la pelle. Così è nato TEA TREE, un sapone nero come il carbone al profumo di tea tree, che è eccellente sia come sapone per il viso che come sapone per la doccia, e ottimo anche da portare per esempio in piscina o in palestra.

Lähteet/ Referenze:
  1. Allen P. Tea tree oil: the science behind the antimicrobial hype. Lancet 2001;358:1245.
  2. Chan CH, Loudon KW. Activity of tea tree oil on methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA). J Hosp Infect 1998;39:244-5. 
  3. Cox SD, Mann CM, Markham JL, et al. The mode of antimicrobial action of the essential oil of Melaleuca alternifolia (tea tree oil). J Appl Microbiol 2000;88:170-5. 
  4. Edmondson M, Newall N, Carville K, Smith J, Riley TV, Carson CF. Uncontrolled, open-label, pilot study of tea tree (Melaleuca alternifolia) oil solution in the decolonisation of methicillin-resistant Staphylococcus aureus positive wounds and its influence on wound healing. Int Wound J. 2011 Aug;8(4):375-384.  
  5. Hammer KA, Carson CF, Riley TV. Susceptibility of transient and commensal skin flora to the essential oil of Melaleuca alternifolia (tea tree oil). Am J Infect Control 1996;24:186-9. 
  6. Henley DV, Liapson N, Korach KS, Bloch CA. Prepubertal gynecomastia linked to lavender and tea tree oils.N Eng J Med 2007;356:479-85.
  7. Martin KW, Ernst E. Herbal medicines for treatment of fungal infections: a systematic review of controlled clinical trials. Mycoses 2004;47:87-92.
  8. Satchell AC, Saurajen A, Bell C, Barnetson RS. Treatment of interdigital tinea pedis with 25% and 50% tea tree oil solution: a randomized, placebo-controlled, blinded study. Australas J Dermatol 2002;43:175-8.
  9. Stephen C Barker, Phillip M Altman. A randomised, assessor blind, parallel group comparative efficacy trial of three products for the treatment of head lice in children - melaleuca oil and lavender oil, pyrethrins and piperonyl butoxide, and a "suffocation" product. BMC Dermatol. 2010; 10: 6.





    tiistai 2. elokuuta 2011

    Uusi koostumus! Nuova formula!


    SUOMI
    Olemme uudistaneet suihkusaippuoidemme koostumusta lisäämällä niihin natriumlaktaattia. Tuoteselosteissamme natriumlaktaatti on sen kansainvälisellä INCI-nimellä Sodium lactate. Natriumlaktaatti on maitohapon natriumsuola, joka on valmistettu käymismenetelmällä sokereista, esimerkiksi maissin sokereista.

    Natriumlaktaatti antaa saippualle monia hyviä ominaisuuksia:

    • Se kosteuttaa, hoitaa ja uudistaa ihoa tehokkaasti. Sitä käytetään monesti glyseriinin sijasta.
    • Natriumlaktaatti auttaa saippuaa säilymään hyvänä pidempään. Se estää bakteerien kasvua sekä sen antioksidanttinen vaikutus auttaa öljyjä säilymään pidempään.
    • Natriumlaktaattia sisältävä saippua on kovempi eikä pehmene käytössä niin helposti kuin muut saippuat.
    • Saa saippuan vaahtoamaan runsaammin!

    ITALIANO
    Abbiamo rinnovato la nostra ricetta per i saponi per la doccia, che ora contengono lattato di sodio. Nella lista degli ingredienti lo troverete con il suo nome INCI internazionale, ovvero sodium lactate. Il lattato di sodio è il sale di sodio dell’acido lattico, prodotto della fermentazione degli zuccheri, per esempio dal granturco.

    Il sodio lattato conferisce al sapone molte buone proprietà:

    • Il sodio lattato idrata e ringiovanisce la pelle efficacemente. Molte volte il lattato di sodio viene usato al posto della glicerina.
    • Il lattato di sodio aiuta a conservare il sapone più a lungo. Inibisce la crescita dei batteri e, essendo un antiossidante, aiuta a conservare gli oli nel sapone.
    • Un sapone che contiene lattato di sodio è più duro di un sapone senza sodio lattato, e non si rammollisce velocemente come gli altri saponi durante l’uso.
    • Il lattato di sodio fa sì che il sapone faccia più schiuma!